T.C. KAYSERİ HACILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DUYURU

Değerli Hacılar Halkı;

Sizlerin mutluluğu ve huzuru için gece gündüz demeden hizmet veren Hacılar Belediyesi,

son zamanlarda şikayet konusu olan sokak hayvanlarına yönelik belirli zamanlarda

çalışma gerçekleştirilmektedir.

Hacılar Belediyesi tarafından çevre, insan ve hayvan sağlığını korumak adına sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma ve aşılama çalışması gerçekleştirilmektedir.

Son zamanlarda artan sokak hayvanlarına yönelik Hacılar Belediyesi, özel bir firma ile protokol yaparak ilçe sınırlarında bulunan sokak hayvanlarının ve insanların sağlığını korumak için tam donanımlı mobil hayvan kısırlaştırma aracıyla belirli periyotlarda uygulama gerçekleştirilmektedir. Yapılan uygulama ile kısırlaştırma ve aşılama yapılan sokak hayvanları tekrar doğaya bırakılmaktadır.

İlçe genelinde toplanan sokak hayvanları tam donanımlı mobil hayvan kısırlaştırma aracıyla hem kısırlaştırılmakta hem de aşılanmaktadır. Hayvanların iyileşme sürecinin sonunda küpesi takılarak tekrar doğaya bırakılmaktadır. Bu çalışmanın sonucunda sokak hayvanları çevreye ve insanlarımıza zarar vermiyorlar.

Son bir ay içerisinde 58 adet köpek yakalanarak, Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağına teslim edilmiştir. Bu hayvanların aşılama ve kısırlaştırma işlemleri yapılarak, tekrar doğal hayata salınmıştır. İlçenin giriş noktalarına odaları yerleştirilecektir.

Hayvanları koruma kanuna göre, kurumların hayvanları uyutma yetkisinin olmadığı ancak, saldırgan güçte olan tedavisi imkânsız (veteriner hekimin kararı ile) hayvanları uyutma yetkisinin olduğu, tüm bu iş ve işlemlerin veteriner kontrolü ile yapılabileceği açıkça ifade edilmektedir.

Belediyemiz tüm yasa ve yönetmelik çerçevesinde bu iş ve işlemleri yapmaktadır. Göreve geldiğimiz günden itibaren ortalama yılda 150 adet köpek aşılaması yapılmakta olup, bu yıl itibariyle de toplam 70 adet köpek aşılaması ve kısırlaştırılması işlemi gerçekleştirilmiştir.

Halkımızın hiçbir zarar görmemesi için azami gayret gösterilmektedir.