24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ HACILAR'DA KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler günü, Hacılarda düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu tarafından 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla Hacılar Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Hacılar İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, Hacılar Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Özsarı, daire ve okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

            Programda ilk olarak Hacılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden emekli olan Fahri Herdem ve Şube Müdürlüğü Görevinden emekli olan Ali Rıza Yalçın’a teşekkür plaketlerini Hacılar Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan, öğretmenlik mesleğinde onuncu yılını dolduran öğretmenlere plaketlerini ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Özsarı takdim etti.

            24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen programda Kuranı kerim Tilaveti’nin ardından kürsüye gelen Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ömer Tang, yaptığı konuşmada “İnsanın öğrenme ve öğretme süreci, Allah’ın Âdem’e isimleri öğretme süreci ile başlayıp peygamberler ile bu süreç devam ediyor ve son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v.) oku emri ile insana bilmediğini öğreten Rabbin oku emri ile süreç nihayete eriyor. Devamın da emanet ehline yani peygamberlerin varisi olan bilgelere âlimlere, hekimlere teslim ediliyor. İnşallah buna namzet olalım. Emanetleri bu doğrultuda, ahlakları ile değerleri ile şahsiyetleri ile bizde bütünleştirerek onlara güzel örnek olarak inşallah bunu sürdürmeye gayret edelim.” dedi.

Kendisine emanet edilen çocukların gelişmesinde, benliğini bulmasında, yarınlara hazırlanmasında sonsuz emek harcayan öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak sözlerine başlayan Hacılar Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan programda yaptığı konuşmada, “Ülkemizin geleceğini karartmak isteyenlere inat, canları pahasına cesaretini ve özgüvenini hiçbir zaman yitirmeden fedakâr, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti içerisinde olan, doğruyu, güzeli, iyiyi, her alanda yeniliği ve yenileşmeyi savunan, geleceğin ışık saçan aydınlık nesillerini büyük bir sabır ve özveri ile yetiştirip yılmadan, usanmadan aziz bir görevi yerine getirmekte olan öğretmenlerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bizlere bilmediklerimizi öğreten, hayatımızı doğru yönlendirmemize yardımcı olan, bağımsızlığımızı koruyacak kuşakları yetiştiren, değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyor, ebediyete irtihal etmiş olan eğitim camiasının tüm değerli mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

            Programın sonunda gerçekleştirilen ve birbirinden güzel şarkıların seslendirildiği konser ile öğretmenler, 24 kasım öğretmenler günün de hoş bir gün geçirdiler.