HACILAR BELEDİYE MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ


Hacılar Belediye Meclisi 2018 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda 13 madde görüşülerek karara bağlandı.

Hacılar Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen ve 10 asıl ile 3 ek gündem olmak üzere toplam 13 maddenin görüşülerek karara bağlandığı Ocak ayı meclis toplantısına Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici başkanlık etti.

Gündemin birinci, ikinci ve üçüncü maddesinde yer alan Denetim Komisyonu Üye Seçimi, Meclis Üyeleri ve İhtisas Komisyonu Huzur Hakları ücretinin ve Sözleşmeli Personel Ücretlerinin belirlenmesi görüşülerek oybirliği ile karar verildi.

               Diğer maddelerde yer alan meclis toplantısının her ayın ilk Pazartesi günü yapılması, tatile gelmesi halinde ise bir sonraki iş günü yapılması ve bilgiye erişim bedelinin 3 TL olarak belirlenmesi, Zabıta maktu mesai ücretinin 2017 yılı merkezi bütçe kanununda yayınlanan aylık maktu çalışma ücretine istinaden ödenmesine ve Geçici İşçi çalıştırılması için meclisten vize istenmesi görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

               Gündemin dokuzuncu ve onuncu maddesinde yer alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi su ve kanalizasyon idaresi (KASKİ)’nin 20.11.2017 tarih ve 5352 sayılı plan tadilatı talebi ile Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’nün 21.12.2017 tarih 22595 sayılı doğrudan satış talebi görüşülerek komisyona havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.

                Ocak ayı meclis toplantısının birinci ve ikinci ek gündem maddelerinde ise Büyükşehir Belediyesinin 26.12.2017 tarih ve 18818 sayılı imar plan paftalarının görüşülme talebi ile ilçede faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine belediye bütçesinden binde 7 oranında destek verilmesi konusu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin son maddesinde ise Hacılar Belediyesi Kültür Merkezine Tunceli’de meydana gelen helikopter kazası sonucu şehit olan polis memuru Ahmet Cihan Kilci’nin adının verilmesine oybirliği ile karar verildi.

Başkan Ekici 2018 yılında Belediye Meclisi olarak alınacak kararların Hacılar ve Kayseri için hayırlı olması temennisinde bulundu.