HACILAR BELEDİYE MECLİSİ’NDEN AFRİN HAREKÂTINA DESTEK


Hacılar Belediye Meclisi 5393 sayılı belediye kanununun 20. maddesine istinaden Şubat ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Tük Silahlı Kuvvetler tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülmekte olan Zeytin Dalı Harekâtına destek mesajı verildi.

Hacılar Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen ve 4’ü ek gündem olmak üzere 7 maddenin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici başkanlık etti.

            Hacılar Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının birinci ve ikinci maddesinde yer alan 2018/1 ve 2018/2 sayılı İmar Komisyonu raporları görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

            Gündemin üçüncü maddesinde ise 16.01.2018 tarih ve 198 sayılı satış talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

            Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının ek gündem maddelerinde ise, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaynak tahsis konusu, Hacılar Müftülüğünün haydi çocuklar camiye konulu yazısı yine Hacılar Müftülüğünün cami yakıtları konulu yazısı ile Akyazı Mahallesi 3837 ada 2 nolu parselin satın alınması için encümene yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

            Meclis toplantısının sonunda Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Suriye’nin Afrin bölgesinde Tük Silahlı Kuvvetler tarafından yürütülmekte olan Zeytin Dalı Harekâtına destek açıklamasında bulundu.

PKK/YPG/PYD ve DEAŞ örgütlerinin zulmünden inleyen Suriyelilerin can güvenliğini sağlamak ve sınır güvenliğimizi korumak için kahraman Mehmetçik ve polislerimiz canla başla mücadele ettiklerine vurgu yapan Başkan Ekici sözlerine şöyle sürdürdü;

“Allah muvaffak etsin hepsi ile gurur duyuyoruz. Zeytin Dalı Harekâtı’nda dün itibariyle 935 terörist etkisiz hale getirildi. İnandığımız yolda kararlılıkla devam ediyoruz. Bizler ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Zira Türkiye uluslararası kurallardan doğan meşru hakkını kullanmıştır. Canımız bedenimizde olduğu sürece, ülkemiz için orada görev yapan kardeşlerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Gerekirse orada savaşmaya da hazırız. Burada birlik ve beraberlik içerisinde nasıl omuz omuza mücadele ediyorsak yine cephede de, sınırda da her yerde göreve varız ve hazırız. Zeytin Dalı Harekâtının ülkemiz, milletimiz, Suriyeli kardeşlerimiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını yüce Mevla’dan niyaz ederim. Şehit olan kardeşlerimize Allahtan Rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim.”