TARİHİ ESERLER VE EL SANATLARI SERGİSİ


Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından Tarihi eserler ve el sanatları sergisi düzenlendi.

Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ve yakın tarihimize ait birçok eserin sergilendiği programa, Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Lise öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisi ile başlayan programda Hacılar Halk Dansları Topluluğunun sunduğu zeybek oyunu izleyiciler tarafından beğeni ile izlendi.

Programda daha sonra Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zahide Şahin’in kişisel arşivinde yer alan tarihi eserler ile lise öğretmenleri ve öğrenciler tarafından yapılan el sanatları sergisinin açılışı, Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Belediye Başkanı Doğan Ekici ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Yakın tarihimize ait birçok yöresel eserin tanıtıldığı sergi hakkında katılımcılara bilgi aktaran Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zahide Şahin yaptığı açıklamada, “Şuanda dokuma kültürümüz eskisi gibi değil. Dokuma yapanların sayısı çok azaldı ama bu bizim kültürümüzün ayrılmaz bir parçası. Gelecek nesillere bunu aktarmamız gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Sarız, Pınarbaşı, İncesu, Sindelhöyük, Yahyalı ve Hacılar yöresi kilim ve dokumaları ile el sanatları ürünlerini burada sergilemeye çalıştım. Yörelerde kaybolmuş teknikleri bulmaya çalışıyorum kendi adıma. Çalışmalarım bu yönde ve Kayseri yöresi el dokumaları yönünden çok zengin bir yöre. Umarım en azından bundan sonraki kısımda bu dokumalara sahip çıkarız, desenlerimize sahip çıkarız. Avadanlıklarımıza alet ve edevatlarımıza sahip çıkarız ve gelecek nesillerimize kültürümüzü taşıma imkânımız olur diye düşünüyorum.” dedi.

Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen, Tarihi eserler ve el sanatları sergisinde unutulmaya yüz tutmuş birçok eser, katılımcılar ve öğrenciler tarafından ilgiyle ve beğeniyle incelendi.