UFKA YOLCULUK KÜLTÜR YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU


            Hacılar Zinde Gençlik Spor Kulübü tarafından gerçekleştirilen Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarında dereceye giren yarışmacılar ödüllerini aldı.

Kur’an ve sünnet temasıyla bu yıl altıncısı yapılan ve “Sünnet olmadan ümmet olmaz” sloganıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenlere törenle ödülleri verildi.

            Hacılar Şehit polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Özsarı, İlçe Müftüsü Mehmet Özbek, Daire ve okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

            Hacı Kılıç Cami İmam Hatibi Yasin Yüksel tarafından okunan Kuranı Kerim Tilavetinin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan, Hacılar Zinde Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ali Osman Erdem, “Ufka Yolculuk, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda Allah’ın rızasını kazanmak için çıktığı bu yolculukta, hanelerimize, gönüllerimize, benliğimize, ayet ve hadis bütünlüğünün bereketini sunmayı, insanlığı Allah katındaki son ve tek geçerli din olan İslam’ın temel iki büyük kaynağı Kur’an ve sünnetle buluşturmuştur. Gönlümüzde, hayatımızda, her anımızda sevgili Peygamberimiz (A.S) olmadan, kardeşlik olmaz, komşuluk olmaz, arkadaşlık olmaz, toplum olmaz kısacası Sünnet olmadan ümmet olmaz” şeklinde konuştu.

 

 

Daha sonra kürsüye gelen ilçe Müftüsü Mehmet Özbek ise yaptığı konuşmada “Bizler Peygamber (A.S)’ı anlamanın, onu kendimize yakın hissedebilmenin, bizi kendisine yakınlaştırabilecek vesileleri bulmanın çabası içerisindeyiz” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici’de, “Ufka Yolculuk organizasyonu ile okuma alışkanlığının istenen düzeylerde olmadığı günümüzde, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlanmakta, halkımızın, özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olunmaktadır. Buda bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Böyle bir yarışmayı düzenleyerek Peygamber efendimizin hadislerinin okunmasına, sünnetiyle hayatımıza yön vermesine vesile oldukları için Hacılar Zinde Gençlik Spor Kulübü başkanı ve yönetimine teşekkür ediyor, ödül alan yarışmacıları tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarında dereceye giren katılımcılara hediyeleri verildi.